Wegens de feestdagen zijn wij vanaf 9 januari 2023 weer bereikbaar.

Stalramen en kozijnen voor rieten daken

Door omstandigheden voorlopig niet leverbaar.

Uitvoeringen

Stalramen en kozijnen voor rieten daken vallen in principe onder toogkozijnen en halfronde kozijnen. Onderscheidende eigenschap van stalramen is dat deze meestal voorzien zijn van een roedeverdeling welke we kennen van de getoogde -gietijzeren- raampjes in oude boerderijen en schuren.

De oude stalramen van gietijzer geven een woning of schuur het oude karakter. Nadeel is dat het staal en het enkelglas een koudebrug tussen het binnen- en buitenklimaat vormen. Hierdoor ontstaat er veel condens aan de binnenzijde. Door een houten kozijn/ raam te voorzien van dubbelglas en een roedeverdeling als van een gietijzeren raam, ontstaat de sfeer van weleer en het comfort van deze tijd. Een tussenweg kan ook zijn om het oude gietijzeren raam aan de buitenzijde te behouden en aan de binnenzijde een voorzetraam toe te passen.

Steeds vaker worden oude boerderijen omgebouwd tot woonboerderij.  Om het rieten dak extra mooi te maken wordt dit dikwijls voorzien van een halfrond of glooiend kozijn. Net als de stalraampjes zijn deze kozijnen meestal ook weer voorzien van roedeverdelingen. Daarnaast zijn ze voorzien van een boeilijst zodat het kozijn beter uitkomt in het rieten dak. 

Technisch

De kozijnen worden standaard gemaakt uit onder een hoek met elkaar verlijmde blokken meranti of mahony. De vingerlassen zijn 10mm lang en de verlijming is een D4 kwaliteit. Basis voor de kwaliteitsnorm vormt de KVT’95

Heel veel dank voor het bezorgen van het raam!Hij is prachtig! En zit er al in!En de vriendelijke en goede afhandeling!

Carool de Groot

Compliment voor jullie oplettendheid en klantgerichtheid

Joris Hornman, Made op Maat